5 beneficii pentru sanatate ale cititului

Fără categorieNiciun comentariu

Te afli aici:5 beneficii pentru sanatate ale cititului

Cand a fost ultima data cand ati citit o carte? Lectura a devenit o forma necesara de comunicare si un obicei de a impartasi, si pe buna dreptate! Cititul este pentru minte, ceea ce exercitiul fizic este pentru corp si astfel sunt nenumarate beneficii pe care le primim cu cat citim mai mult.

1. Stimularea mentala

Studiile au aratat ca starea stimulata mental poate sa incetineasca progresul (sau chiar prevenirea) bolii Alzheimer si a dementei, deoarece mentine creierul activ . La fel ca orice alt muschi din corp, creierul necesita exercitii pentru a-l mentine puternic si sanatos.

2. Cititul va permite sa experimentati mai multe realitati.

Toti avem un rol unic in viata noastra. Dar multi dintre noi, chiar daca sunt multumiti de acest rol, se intreaba adesea cum ar fi sa traim intr-un loc diferit, sa lucram intr-un loc de munca diferit sau chiar sa fim o persoana complet diferita. Pentru momente scurte de timp, cartile ne elibereaza de constrangerile realitatii noastre. Ne conduc dincolo de lumea noastra si in lumea reala sau imaginara a altcuiva.

3. Cititul provoaca perspectiva.

Cand traiti viata prin ochii altcuiva, intalniti unghiuri diferite asupra situatiilor cele mai frecvente ale vietii. Autorii talentati vor inspira, in mod natural, empatia personajelor lor si empatizarea cu puncte de vedere diferite de ale dvs. Asta nu inseamna ca veti fi de acord cu perspectivele diferite, va ofera posibilitatea de a intelege, citeste cu atentie promotiile si reducerile de la haine in trend.

4. Cititul va ajuta sa va amintiti.

Cititul nu este doar despre descoperirea noului. Este, de asemenea, un vehicul pentru reflectie. Ne aminteste cine suntem, unde suntem si cum am venit aici.

5. Reducerea stresului

Unii oameni fac jogging sau practica yoga pentru a reduce stresul din viata lor. Indiferent de cantitatea de stres, nu exista nimic ce o povestea buna nu poate rezolva. Importanta citirii cartilor este data de faptul ca va poate duce undeva unde nu ati visat niciodata. O poveste buna va va distrage atentia si va va atrage din realitatea de zi cu zi. In acest fel tensiunea se va evapora pur si simplu din corpul vostru si veti putea sa va relaxati in cele din urma.

 

 

Despre autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus