A face dragoste inseamna a intineri

Fără categorieNiciun comentariu

Te afli aici:A face dragoste inseamna a intineri

A face dragoste de cel putin trei ori pe saptamana inseamna a intineri cu 10 ani. Acesta este rezultatul unei anchete realizata de un psiholog scotian pe un esantion de 3500 de persoane care nu pareau de varsta lor. Oare secretul tineretii se gaseste in asternut?

De ce, la reuniunile fostilor elevi, unele persoane par a fi cu cel putin zece ani mai tinere decat altele? Aceasta este intrebarea pe care si-a pus-o doctorul David Weeks, psiholog la spitalul Regal din Edinbourgh, Scotia.

Pentru a incerca sa raspunda, cercetatorul a dat un anunt scurt in gazeta New Scientist in 1988; acesta i-a permis sa contacteze circa 3500 de persoane, cu varsta cuprinsa intre 18 si 80 ani. Toate pareau mult mai tinere decat varsta lor adevarata. Doctorul Weeks i-a pus sa completeze un chestionar ca sa afle modul lor de viata. El a strans rezultatele studiului sau intr-o carte numita „Secrets of the Superyoung”, in traducere literara „Secretele supertinerilor”. Bineinteles ca cercetatorul si-a luat precautia de a-i elimina din selectia sa pe cei care au recurs la operatii estetice.

De trei ori pe saptamana pentru zece ani mai putin

In aceasta lucrare subliniaza ideea ca pentru a parea mai tanar, nimeni nu trebuie sa traiasca asemeni unui calugar. Dimpotriva, sexul ar fi una din componentele esentiale pentru a parea cu zece ani mai tanar. Intr-adevar, persoanele interogate aveau cel putin trei contacte sexuale pe saptamana. De altfel, efectele benefice ale activitatii sexuale au fost deja studiate in diverse lucrari. Sigur, a face dragoste este un exercitiu ca oricare altul, dar care permite intretinerea propriilor corpuri. In plus, relatiile sexuale armonioase sunt echivalentul unei vieti fericite. Or, oamenii fericiti au in mod sigur aerul de-a parea mai tineri…

O problema de talie…

Autorul evidentiaza numeroase alte obiceiuri care par a fi legate cu faptul de-a parea mai tanar. Astfel, majoritatea „supertinerilor” sunt nefumatori. De asemenea, ei isi supravegheaza alimentatia si sunt foarte putin stresati. Totusi, autorul subliniaza ca o parte semnificativa dintre ei sunt cheflii. Un alt fapt important este absenta descendentilor: 15% dintre ei nu au copii. Autorul mai subliniaza ca nu conteaza numai stilul de viata: multi au si o talie inferioara mediei, ceea ce ar determina deducerea gresita a varstei lor.

Doctorul Weeks precizeaza ca a parea mai tanar nu constituie neaparat un avantaj. Dupa opinia lui, acei vesnic tineri sunt mai putin luati in serios, mai ales in viata profesionala. In plus, ei ar putea avea probleme in relatia cu proprii copii.

Traiasca excentricii!

Doctorul Weeks nu se afla la prima incercare. In 1995 a mai publicat o carte: „Excentric: A study of sanity and strangeness”. In aceasta lucrare a intervievat mai mult de 1000 de persoane excentrice despre obiceiurile lor. Pentru doctor, excentricii sunt oameni nonconformisti, curiosi, idealisti, creativi si obsedati de unul sau mai multe hobby-uri. Ei sunt prinsi adesea de ideea de a salva lumea sau cel putin de-a o imbunatati.

Concluzia sa a fost ca, a fii excentric, e bine pentru sanatate. Dupa parerea doctorului, acesti „smuciti” merg la medic, in medie, o data la opt ani. Aceasta situatie s-ar explica prin faptul ca sunt mai putin stresati decat majoritatea oamenilor.

Or, unele informatii din aceasta carte par a fi in contradictie cu altele din lucrarea sa.

Intr-adevar, dr. Weeks constata ca cei mai multi excentrici sunt celibatari inraiti. Chiar daca se pot indragosti, ei au dificultati in intimitatea cu altcineva si in mentinerea unei relatii durabile. De la aceasta, pana la a spune ca singuratatea te pastreaza tanar, nu este decat, un pas…

Asadar, va trebui sa alegem intre ce/e doua stiluri de viata: a intineri facand dragoste regulat sau a imbatrani intr-o burlacie excentrica?

Despre autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus