Baiat sau fata? Putem alege?

Fără categorieNiciun comentariu

Te afli aici:Baiat sau fata? Putem alege?

Aveti deja trei baieti si va doriti cu ardoare o fata? Puteti sa-I recititi pe Aristotel. El le sfatuieste pe femei ca pentru a avea un baiat sa se culce pe partea drepta in timp ce fac dragoste si pe stanga pentru a avea o fata… asta daca nu preferati regimurile preconizate in evul mediu… fudulii de iepure sau uter de iepuroaica? Ramane sa stiti si cum sa le preparati. Secolul XX si-a pus eprubetele in serviciul capriciilor noastre. Dar, inainte de a ajunge la aceste extreme medicate, descoperiti doua metode bentru a alecie.

Dreptul de a alege? Bebelusi zahar-sare Metoda naturala

A alege ne pare putin impotriva naturii. Totusi, dintotdeauna, omul a incercat sa isi selectioneze descendenta si, daca secolele trecute ar fi cunoscut puterile genetic, fetele ar fi fost fara indoiala mutt mai putin numeroase…

Astazi, posibilitatea de a alege este pentru 80% din femei o simpla problema de echilibru: au avut deja un baiat si isi doresc o fata, au avut deja o fata si isi doresc un baiat.

Metodele nemedicale au o siguranta de 75 sau 80%; ele mai lasa, deci, o parte intamplarii si poseda acea mica latura misterioasa a retetelor bunicii…

Dreptul de a alege?

Metodele medicale de preselectie a sexului exista, ele fiind autorizate in anumite tart pentru cuplurile care prezinta o anomalie genetica grava (miopatie, hemofilie…).

Cuplurile care nu prezinta nici o anomalie genetica pot merge in Anglia pentru a incerca metoda Ericsson. Este vorba de injectarea in colul uterin a spermei „imbogatite baiat sau fata”, dupa o preselectie a spermatozoizilor. Cuplurile care se prezinta trebuie sa aiba cel putin un copil de sex opus si sa isi asume obligatia de a nu avorta in cazul in care metoda esueaza… Deschiderea „clinicii Ericsson”a provocat, bineinteles, numeroase proteste.

Totusi, in sufletul nostru, dorinta de a avea o fata sau un baiat ramane ancorata si aceasta depinde, in primul rand, de istoria fiecaruia din noi: ati avut un frate minunat si doriti ca si fetita voastra sa aiba unul, ati avut o mama fabuloasa si ati dori sa ii aratati aceeasi dragoste fetei voastre.

Daca ati adopta un copil, nu ati alege? In imaginatia noastra, copilul care urmeaza sa se nasca este o fata sau, dimpotriva, un baiat. Omul doreste sa dobandeasca asupra naturii puteri pe care nu le are; aceasta dorinta face parte integranta din umanitate. Pilula ne permite sa alegem daca copiii nostri vor veni sau nu pe lume. Si avem oare dreptul?

Articolul de fata trebuie citit cu retinere… dar exista past, si nu de mica insemnatate, intre reteta simpla a buncii si clonarea umana.

 

Despre autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus