Cum sa creezi un document in Word si cum il salvezi – ghid pas cu pas

Fără categorieNiciun comentariu

Te afli aici:Cum sa creezi un document in Word si cum il salvezi – ghid pas cu pas

Microsoft Word este o aplicatie de procesare a textului care poate face parte din suita Microsoft Office sau un program autonom instalat pe calculatorul dumneavoastra.

Programul poate fi utilizat pentru a scrie litere si tipuri diferite de documente care pot include imagini si grafica. Acest ghid explica cum sa deschideti Microsoft Word si sa porniti un nou document utilizand sistemul de operare Windows 10.

Acesta va include Word 2010 pentru PC, si este putin diferit de versiunile anterioare ale Word. Un procesor de text inclus gratuit in sistemul de operare Windows este WordPad, care nu are toate caracteristicile Word, dar are unele caracteristici de formatare.

Cand incepeti ziua de procesare a textului, Word 2010 va prezinta automat un document gol in care puteti incepe sa scrieti. Dupa ce Word a inceput deja si sunteti gata sa incepeti un nou document, chemati echivalentul electronic al unei foi de hartie proaspete, goale:

1 Faceti clic pe fila Fisier.

Fereastra Word se modifica pentru a afisa meniul fila Fisier.

2 Selectati comanda Noua din partea stanga a ferestrei.

Word afiseaza o multime de optiuni pentru a incepe un nou document, dintre care multe pot parea confuze. Ceea ce doriti este elementul Blank Document, care este convenabil ales pentru dvs.

3 Faceti clic pe butonul Creare pentru a porni un document nou, gol.

Butonul Creare se gaseste in partea dreapta a ferestrei, sub aceasta foaie de hartie necompletata. Alternativ, puteti apasa pe Ctrl + N cu Word deschis pentru a incepe un nou document gol. Fereastra Word revine la normal si vedeti o pagina necompletata, pregatita pentru tastare.

4 Repetati acesti pasi cat de des aveti nevoie de noi documente.

Word va permite sa lucrati cu mai multe documente la un moment dat.

Daca salvati ceva pentru prima data, Windows va cere sa va ganditi la un nume pentru documentul dvs. Introduceti ceva descriptiv folosind doar litere, numere si spatii intre cuvinte.

 

 

Despre autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus