Cum sa renunti la o relatie toxica

Fără categorieNiciun comentariu

Te afli aici:Cum sa renunti la o relatie toxica

Poate parea contradictoriu, dar nu este neobisnuit sa experimentam situatii in care suntem raniti in mod constant de oamenii pe care ii iubim, cum ar fi prietenii, familia sau partenerul. Taierea legaturilor poate fi destul de dureroasa si dificila atunci cand este implicat sentimentul de afectiune, dar ajunge a fi o atitudine esentiala pentru a evita compromiterea stimei de sine si a fericirii personale.

Cum sa renunti la o relatie toxica

Primul pas este acceptarea faptului si intelegerea faptului ca, chiar si dupa incercari si conversatii, situatia nu se schimba sau se imbunatateste, trebuie pusa in practica o distanta. In acest moment va fi necesar sa renuntati la relatia pe care o aveti cu persoana, pentru a pune capat suferintelor care s-au acumulat de-a lungul anilor.

Elaborarea stimei de sine este esentiala in acest proces deoarece va ajuta sa intelegeti ca meritati legaturi mai bune si mai sanatoase. Nu trebuie sa tolerati comportamentul toxic al celeilalte persoane care va trage constant in jos.

Obisnuinta cu o situatie abuziva va detoneaza increderea in sine si face cresterea personala imposibila. In plus, de-a lungul timpului, ati putea crede ca abuzul este normal in orice relatie si nu veti sti cum sa faceti fata unor oameni buni care merita dragostea si afectiunea.

Cercetarile sugereaza ca oamenii sunt cei mai buni sa faca schimbari de durata atunci cand vin cu intentii specifice de implementare sau planuri „daca / apoi”. Aceste planuri s-au dovedit a ajuta oamenii sa evite tentatiile, sa indeplineasca obiectivele in materie de sanatate si chiar sa evite stereotipurile din membrii grupului. Este posibil sa aveti in prezent o multime de conexiuni implicite „daca / apoi” care nu functioneaza in favoarea dvs., cum ar fi: „Daca ma simt singura si imi lipseste [partenerul], atunci il sun sau il intreb daca vine.” In schimb, ati putea inlocui aceasta valoare prestabilita „apoi” cu un comportament care va va face sa va simtiti mai bine pe termen lung, cum ar fi sa chemati un bun prieten sau sa ascultati muzica. Cu cat practicati mai mult daca luati o decizie diferita ori de cate ori apare stimularea „daca”, cu atat mai automata va deveni legatura si cu atat mai usor va fi sa rezistati modelului vechi.

Nu mai asteptati ca cealalta persoana sa se schimbe in mod magic, si incepeti sa acceptati faptul ca despartirea va fi dureroasa. Dar, dupa tristete si durere, vine un mare simt al imputernicirii, fericirii si libertatii. Vezi si alte articole despre relatii, dragoste, cupluri, pe 2sexy.ro.

 

Despre autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus