Era si timpul sa ne despartim, semnele care nu mint niciodata

Fără categorieNiciun comentariu

Te afli aici:Era si timpul sa ne despartim, semnele care nu mint niciodata

Deodata, cel cu care credeai ca iti vei petrece restul vietii, isi face valiza si  pleaca. Mai intai faci o criza de nervi si plangi, apoi realizezi ca de fapt el ti-a facut un enorm serviciu.

Mai intai iti cade ca un par in moalele capului. Apoi, ca o palma peste fata. Te-a parasit si te simti ingrozitor de jignita. Cu fiecare zi ce trece viata to si tot cortegiul de repere sunt rascolite si, in fata acestei schimbari, te simti neputincioasa, coplesita de o multime de sentimente confuze, unele mai umilitoare ca altele.

Unele femei cad prada geloziei. Mandria si ego-ul au primit o lovitura de gratie: cum a indraznit el sa-mi faca una ca asta? Apoi incepi sa-i simti din ce in ce mai mult lipsa: te intorci seara in apartamentul gol, te uiti prin dulapuri, verifici pentru a nu stiu cata oara daca cosul de rufe este gol…

Apoi, incetul cu incetul, cand erai mai sigura ca nu ai sa-ti revii atat de curand sau chiar deloc, incepi sa nu te mai simti abatuta, apoi incepi chiar sa te simti ceva mai bine, sfarsind prin a vedea partea buna a lucrurilor. Te-a parasit? Nici ca putea sa ti se intample ceva mai bun in viata!

Desigur, ca sa ajungi Ia aceasta concluzie, este nevoie de timp. Trei luni sau trei ani, depinde. Unele nu isi revin niciodata, asa se spune. Dar, daca privesti cu atentie, din secolul al XIX-lea incoace, rar se mai intampla sa gasesti vreo femeie care sa suspine toata viata dupa cel care a parasit-o sau care, trista si singura, sa intre Ia manastire. A plecat? Bine ca am scapat… Pentru ca inainte sa te paraseasca, trebuie sa marturisesti ca nimic nu mai mergea cum trebuie. Bineinteles, nu te certai mereu de dimineata pana seara, insa aparusera din ce in ce mai multe tensiuni. Parasindu-te, el are meritul ca cel putin a clarificat situatia. Si a avut, mai ales, curajul de a face ceea ce trebuia facut de mai mult timp.

La sfarsitul unei relatii, oricat a fost ea de pasionala, delicata, extraordinara sau putreda, ajungi sa te cunosti, cu certitudine, mai bine. Acum stii ce vrei si ce nu vrei. Lucrurile cu care poti sa te obisnuiesti si cele care te supara. Ceea ce poti accepta si ceea ce nu poti. Ceea ce iti place si ceea ce nu iti place. Pe scurt, esti in sfarsit inarmata sa ataci lucrurile serioase: altul Ia rand!

Este timpul sa te desparti; semnele care nu mint:

 1. Ciudat (spune el), toate femeile imi fac ochi dulci.
 2. Sunt mereu obosita.
 3. Sforaie si nu ma lasa sa ma odihnesc.
 4. Nu avem niciodata chef de aceleasi lucruri in acelasi timp.
 5. Ne certam tot timpul.
 6. Cand se intoarce seara de Ia serviciu, imi este indiferent.
 7. Ma gandesc cu groaza Ia momentul cand trebuie sa intru in pat.
 8. De mult nu am mai ras impreuna.
 9. Am tot timpul chef sa ies.
 10. Nu reusim deloc sa fim singuri: intotdeauna este cineva cu noi.
 11. Ma intreaba ce cadou mi-as dori de ziua mea.

Despre autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus