De ce este important spatiul intr-o relatie

Fără categorieNiciun comentariu

Te afli aici:De ce este important spatiul intr-o relatie

Ni se spune ca oamenii care se iubesc sunt cei care sunt inseparabili si fac totul impreuna, dar acest lucru nu este adevarat. Da, la inceput, nu poti sa te astepti sa nu fii cu partenerul, dar dupa un timp si cand va veti cunoaste mai bine, nu este o idee atat de buna sa va comportati ca niste gemeni.

Potrivit specialistilor, intimitatea si spatiul intr-o relatie sunt mult mai importante decat sa aveti o viata sexuala buna. Cum este posibil acest lucru?

De ce este important spatiul intr-o relatie

Spatiul este foarte important intr-o relatie din cauza urmatorului motiv: „Cand partenerii au propriul set de interese, prieteni si timp pentru sine, ii face mai fericiti si mai putin plictisiti. Timpul petrecut singuri, acorda partenerilor timpul necesar pentru a-si procesa gandurile, a-si continua hobby-urile si a se relaxa fara responsabilitati fata de ceilalalt. Cuplurile au nevoie de spatiu intr-o relatie, astfel incat sa nu se sufoce reciproc, avand timp indelungat, este extrem de sanatos si pastreaza o prospetime in relatia lor, incurajeaza fiecare persoana sa-si mentina propriul simt al identitatii in timp ce raman totusi un cuplu. Independenta si puterea, mai degraba decat nevoia si sufocarea”.

Daca doriti spatiu in relatia dvs., acestea sunt sfaturile pe care specialistii le recomanda:

  • Folositi spatiul pentru a invata ceva nou: fiecare noua experienta va adauga ceva nou pentru dezvoltarea si pentru relatia dvs.
  • Bucurati-va de timpul dvs.: Nu va simtiti prost doar pentru ca doriti spatiu, aveti nevoie de el.
  • Nu spuneti „Am nevoie de spatiu”: partenerul dvs. ar putea interpreta acest lucru ca si cum nu doriti sa petreceti timp cu el sau ea. In schimb, spuneti-i ca putin spatiu va va face mai fericiti.
  • Nu pastrati secrete: Spuneti-i partenerului ce ati facut in timpul petrecut singuri. Acesta este un alt mod de a construi increderea, ceva ce este esential in fiecare relatie. Vezi mai multe sfaturi despre sex si relatii pe ispita.ro.

 

Despre autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus