Medicii avertizeaza cu privire la pericolul tigarilor electronice

Fără categorieNiciun comentariu

Te afli aici:Medicii avertizeaza cu privire la pericolul tigarilor electronice

Tigareta electronica a devenit o alternativa la tutunul traditional si a facut ca medicii si expertii sa dezbata din greu daca este sau nu o alternativa mai putin daunatoare sanatatii. 

Controversa cu privire la tigarile electronice continua sa escaladeze, mai ales ca urmare al unui raport federal recent care arata o crestere cu 300% a numarului de adolescenti care fumeaza tigari electronice. Dar cat de sigure sunt tigarile electronice si care sunt riscurile fumului pasiv (de la tigari electronice si tigari traditionale)? Iata cateva raspunsuri!

Ce sunt tigarile electronice

Tigarile electronice sunt dispozitive de mana care emit vapori care contin nicotina, arome si solventi, pe care utilizatorii le inhaleaza. Deoarece utilizarea tigarilor electronice a crescut continuu de la introducerea lor in Statele Unite in 2007, la fel si expunerea la nicotina lichida pe care o contin.

Sunt un pericol pentru sanatate?

Toate lichidele din tigarile electronice analizate, au continut cel putin o substanta cu risc pentru sanatate, arata studiul. Pe de alta parte, a subliniat faptul ca tigara electronica de consum, nu confirma faptul ca aceasta ii va ajuta pe fumatori sa renunte la obiceiul de a fuma, contrar celor afirmate de cei care sustin noile dispozitive. Iar consecintele de sanatate ale expunerii la nicotina lichida din tigarile electronice pot fi dezastruoase, spun medicii. Vezi si cum sa renuntati mai usor la fumat.

Studiile au fost prezentate in cadrul Congresului International al Societatii Europene a Respiratorului, in care s-a evidentiat in special riscul la sanatate al persoanelor care fumeaza atat tigarete electronice, cat si cele traditionale.

Printre componentele detectate in lichidul din tigarile electronice se numara metilciclopentano si alfa ionona care pot provoca alergie, astm sau dificultati de respiratie in caz de inhalare. Intra pe ingeri.ro pentru mai multe detalii si articole interesante.

Nefumatorii sunt, de asemenea, expusi la substantele toxice continute in tigarile electronice. Copiii afectati sunt de peste cinci ori mai susceptibili de a fi spitalizati si de 2,6 ori mai multe sanse de a avea un rezultat medical grav decat copiii care sunt expusi la tigari traditionale, au aratat studiile.

 

Despre autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus